6 домашни рецепти за блестяща и стегната кожа

Кожа без пъпки, черни точки и петна, подмладява с 10 години. Здравата кожа е признак на добро здраве. Основните причини за проблеми с кожата са стресът, безсънието, лошата диета, замърсяването, прекаленото излагане на слънце, пушенето и злоупотребата с алкохол.

На пазара има хиляди продукти, които обещават да подмладят и възстановят кожата ви. Опитайте тези продукти, които със сигурност имате в къщи, за да постигнете незабавен ефект.

1/ Лимон – лимонът е възможно най-доброто натурално средство за поддържане на чиста и сияеща кожа в домашни условия. Лимонената киселина почиства кожата, излющвайки мъртвите клетки, а витамин С намалява петната и ускорява възстановяването на клетките. Лимонът има и избелващи свойства, затова се използва за изравняване тена на кожата.

Нанесете прясно изстискан лимонов сок върху лицето и врата си. Оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода. След това, разтъркайте с резенчета краставица. Правете го ежедневно, за да забележите резултат.

Разновидност на тази маска е да смесите лимонов сок с две лъжици мед.  Нанесете върху лицето и оставете за 15 минути. Изплакнете.

За да почистите кожата си и да премахнете мъртвите клетки, смесете две лъжици лимонов сок с две лъжици захар. Нанесете върху лицето и разтъркайте. Оставете да действа за 10 минути. Изплакнете. Това е перфектен ексфолиант за лицето, както и подхранващ, витализиращ балсам.

2/ Куркума – тази забравена и наскоро преоткрита подправка има неповторими антисептични и избелващи свойства.

Смесете една лъжица куркума с малко вода, докато стане на каша. Нанесете върху лицето и врата. Оставете докато пастата изсъхне напълно. Изплакнете. Правете тази маска два пъти седмично и ще бъдете изненадани от ефекта.

3/ Мед – за да изглежда кожата ви добре, тя трябва да бъде добре овлажнена. Медът е прекрасен овлажнител и то с антибактериални способности.

Нанесете мед директно върху кожата. Оставете го да засъхне и след това изплакнете.  Правете го всеки ден.  Или…

Смесете две лъжици прясно мляко с една лъжица мед. Добавете лъжица хума и смесете. Нанесете върху лицето и оставете за 20 минути. Отмийте с топла вода.

4/ Сода за хляб – содата балансира киселинността на кожата и има антисептично и противовъзпалително действие. Тя е прекрасен ексфолиант, оставяйки кожата чиста, свежа и сияеща.

Смесете лъжица сода с една лъжица вода или лимонов сок до превръщането в каша. Натъркайте кожата си с нея. Изплакнете с хладка вода и попийте. Правете го не по-често от 3 пъти в седмицата. Или…

Смесете лъжица сода с една лъжица мед. Нанесете върху кожата и масажирайте. Изплакнете с топла вода. Накрая завършете със студена вода. Правете го веднъж в седмицата.

5/ Краставица – краставиците подхранват и хидратират кожата. Те премахват мъртвите клетки и правят кожата свежа и стегната.

Нарежете краставица и натъркайте лицето си. Оставете за цяла нощ върху лицето. Изплакнете с хладка вода на сутринта. Можете да го правите всеки ден за по-бързи резултати. Или…

Смесете равни порции лимонов сок и краставичен сок. Нанесете и изчакайте да изсъхне. Изплакнете с хладка вода.

6/ Кокосово масло – кокосовото масло е есенцията на здравата и стегната кожа. Кокосовото масло е богато на антиоксиданти и действа антибактериално и антифунгално. То прави кожата ви мека и влажна, прониквайки в дълбочина.

Затоплете лъжица кокосово масло. Нанесете върху цялото тяло. Масажирайте за 5 минути. Изплакнете. Кокосовото масло попива, оставяйки кожата ви мека и сияеща.  Правете го всеки ден. Няма да съжалявате!

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве