Яхния с елда

Тази яхния ще ви накара да си оближете пръстите. Не ви трябва хляб – елдата е много засищаща и полезна. Приготвя се бързо и лесно и е чудесно разнообразие към вечерното ви меню. Ето и рецептата:

Продукти:

  1. 250 гр елда
  2. 1 глава лук
  3. 2 моркова
  4. олио
  5. 2 ч.л. червен пипер
  6. 2 домата
  7. 2 скилидки чесън
  8. 1 кубче пилешки бульон

 Приготвяне:

  1. Задушете лука, моркова и червения пипер в малко олио.
  2. Нарежете доматите, добавете елдата и залейте със 750 мл вряла вода.
  3. Сложете и кубчето пилешки бульон, което е достатъчно за овкусяване, но ако прецените сложете сол. Нарежете и скилидките чесън.
  4. Варете на слаб огън около 12 минути.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве