Японска салата с краставици

Ето и един алтернативен вариант на салатата от краставици. Японците добавят оризов оцет и малко кафява захар. Вкусът става тотално различен от познатия ни, а ползите са дори повече, тъй като захарта активира полезните съставки на краставиците:

Продукти:

  1. 2 средни краставици или една голяма
  2. 1/4 чаша оризов оцет
  3. 1 чаена лъжица кафява захар
  4. 1/4 чаена лъжица хималайска сол
  5. 2 супени лъжици сусамови семена, печени
  6. сусам

 

Приготвяне:

  1. Обелете краставиците, така че да получите редуващи се бели и зелени ленти. Разрежете на половината по дължина и остържете семената с лъжица. Използвайте кухненски робот или остър нож, за да оформите тънките парчета.
  2. Смесете оцета, захарта, сусама и солта в средна купа и разбъркайте. Добавете краставиците и сусамовите семена, разбъркайте добре и сервирайте веднага.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве