Яйца по мексикански

Това е една типична версия на омлет, но с мексикански нотки – използват се продукти, типични за мексиканската кухня. Не забравяйте лютото – то ще придаде на храната съвсем мексикански вкус.

Продукти:

  1. 8 яйца
  2. 800 гр. домати
  3. 200 гр. царевица
  4. 200 гр. боб
  5. 1 зелена чушка
  6. 6 стръка магданоз
  7. 1 с.л. червен пипер
  8. 1 ч.л. риган
  9. сол
  10. 1 л. вода

 Приготвяне:

  1. Белените домати на кубчета от консерва (800 гр.) се изсипват в тенджера заедно със сока (ако се използват пресни домати е необходимо да се рендосат).
  2. Зелената чушка (1 бр) и магданозът (6 стръка) се нарязват наситно и заедно с подправките се добавят към доматите.
  3. Сместа се кипва и се оставя да ври около десетина минути. След това се прибавят сладката царевица от консерва (200 гр.) и свареният боб (200 гр.) и ястието къкри още десетина минути.
  4. Във врящата и подсолена вода (1 л.) внимателно се пускат яйцата (8 бр) и се оставят да се забулят (около 6-7 минути).
  5. Внимателно се изваждат с решетъчна лъжица.
  6. Доматеният сос с боб и царевица се разпределя в порционни чинии и във всяка се поставят по две яйца.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве