Лесна рецепта за ябълков сладкиш

Ето и един прекрасен есенен десерт за сезона на ябълките. Смесена с ябълките и ядките, канелата придава неустоим вкус на този сладкиш от ябълки. Ето и самата рецепта:

Продукти:

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша олио

2 чаши брашно

1 бакпулвер

1 кг ябълки, настъргани на едро ренде

Половин пакетче канела

2 чаши орехи

 

Приготвяне:

1.Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото,бакпулвера и брашното.

2.За плънката се смесват ябълките и орехите с половин пакетче канела.

3.В намазана с олио тавичка се сипва половината от тестото, отгоре се слага плънката и след това другата половина.

4. Пече се 1 час при температура на фурната 150 градуса. Поръсва се със захар.

Да ви е сладко!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве