
Ето и един прекрасен есенен десерт за сезона на ябълките. Смесена с ябълките и ядките, канелата придава неустоим вкус на този сладкиш от ябълки. Ето и самата рецепта:
Продукти:
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
2 чаши брашно
1 бакпулвер
1 кг ябълки, настъргани на едро ренде
Половин пакетче канела
2 чаши орехи
Приготвяне:
1.Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото,бакпулвера и брашното.
2.За плънката се смесват ябълките и орехите с половин пакетче канела.
3.В намазана с олио тавичка се сипва половината от тестото, отгоре се слага плънката и след това другата половина.
4. Пече се 1 час при температура на фурната 150 градуса. Поръсва се със захар.
Да ви е сладко!