Чесънът – едно лекарство за всички болки

Чесънът е добре известен с невероятните си свойства да лекува множество болести. Той е лесен за производство и консумиране (суров или готвен). Няма ограничение колко чесън може да се изяде, но повечето изследвания твърдят че е добре да се консумира една глава 2-3 пъти дневно, а децата до 1/4 глава на равни части през деня.

Освен, че придава вкус на всяка храна, чесънът има необикновени способности в ежедневния живот. Когато се използва за медицински цели, чесънът лекува множество заболявания освен, че е чудесна добавка към всяка вечеря.

1/ Чесънът е известен с това, че кара плодът да расте по-бързо докато е в матката.

2/ Чесънът засилва имунната система и предпазва от белодробни заболявания и кашлици. Прекрасната добавка за през зимата е именно чесън смесен с мед при първите симптоми на простуда.

3/ Чесънът съдържа високи количества йод и е особено полезен при хипертироидност (засилена дейност на щитовидната жлеза).

4/ Скорбут (болестта на моряците) е липса на витамин С, който се съдържа в големи количества в чесъна.

5/ Чесънът лекува импотентност.

6/ Чесънът лекува сърдечни заболявания. Холестеролът, който се натрупва по стените на вените се намалява при консумацията на чесън.

7/ Гъбичните и бактериални вагинални инфекции си отиват, когато започнем да консумираме повече чесън. Чесънът е натурален антибиотик, който ги убива бързо.

8/ Чесънът съдържа голямо количество витамин Б6, който развива имунната система и предизвиква производството на нови клетки. Б6 намалява смените в настроението и ви кара да се усмихвате по-често.

9/ Чесънът има особена роля в борбата срещу много видове рак.  През рак на простата, рак на гърдата, рак в стомаха… туморите се редуцират с редовната консумация на чесън. Витамин Б6 също намалява туморните образувания.

10/ Чесънът регулира кръвната захар и увеличава инсулиновите нива на кръвта. Това допринася за контрол на диабета. Попитайте лекаря си колко чесън да консумирате при подобни заболявания.

Чесънът влиза в кръвта ви и напуска тялото чрез порите ви.  Може би ще имате по-специфична телесна миризма, ако консумирате повече чесън. За да неутрализирате миризмата на чесън, хапнете стрък магданоз.

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве