Чебуреки

Ето и една интересна рецепта за чебуреки – традиционно руско ястие. Прекрасна вечеря, която със сигурност ще изненада близките ви:

Продукти:

За тестото:

  1. 3 ч.ч. брашно
  2. 1 ч.ч. прясно мляко
  3. 2-3 щипки сол
  4. 2 с.л. олио
  5. 1 с.л. водка

За плънката:

  1. 300 гр. кайма
  2. 1 глава кромид лук
  3. сол, черен пипер – на вкус
  4. около 1/2 ч.ч. вода
  5. магданоз,копър-по желание

 Приготвяне:

  1. Омесваме тестото и оставяме 30 мин. да почине, покрито с домакинско фолио.
  2. Разбъркваме каймата с малко вода, добавяме ситно нарязан лук ,сол и черен пипер.
  3. От тестото оформяме около 12-13 топчета и разточваме всяко на кръг, разстиламе в едната половина кайма и прегъваме на полумесец, хубаво натискаме с пръсти по краищата,за да се залепи добре тестото и да не се отвори после при пърженето.
  4. С къдрава резачка минаваме съвсем по края на чебуреките,за да се получи хубаво къдраво ръбче.
  5. Загряваме повечко олио в тиган и пържим от двете страни до златиста коричка.
Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве