Хормоните и отслабването – как да озаптим хормона на глада ГРЕЛИН

Тегло се намалява чрез избиране на подходящите храни и поддържане на режим с упражнения. Но всъщност не е толкова просто. Ако сте пробвали много пъти да отслабнете и не се е получавало, проблемът много вероятно е в хормона на глада, който ви прави резистентни към намаляване на килограмите.

Хормоните са в основата на загубата на излишни килограми. Грелин и лептин са хормоните, които имат значение дали сте гладни или сити. Те дават сигнал, че сте сити (лептин) или гладни (грелин). Ако тези два хормона не са балансирани, няма как да загубите тегло, защото непрекъснато се чувствате гладни.

Никой не може да се пребори с човешката биология. Всеки, който се опитва да отслабне, трябва да се придържа към диета и упражнения, в противен случай апетитът ще излезе извън контрол и рязко ще наддадете тегло.

ГРЕЛИН

Грелинът е хормонът, който отговаря за изпращане сигнали на глад. Намаляването на грелина също така намалява глада и усилва чувството за ситост, а така вие консумирате по-малко храна. Нивата на грелин имат голяма роля в това колко често огладнявате. При нормални обстоятелства, нивото на грелин рязко се повишава преди хранене, сигнализирайки на организма, че огладнява. След това нивата намаляват за около 3 часа, след което процесът се повтаря. Изследванията показват, че понижените нива на грелин водят до отслабване и намален процент на мазнини в организма.

Хормонът грелин не само стимулира мозъка да сигнализира апетит, но също така спомага намаляването на мазнини в коремната област, която е смятана за най-опасна. Тъй като хормонът грелин се произвежда близо до черния дроб, прекалено високата му секреция води до инсулинова непоносимост. Много важно е да контролираме грелина, за да избегнем прекаленото му възпроизвеждане.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве