Сърми с елда

Сърмите са известно българско ястие с хиляди вариации. Малко хора знаят, обаче, че можете да си направите сърми с елда. Елдата е по-полезна от ориза, така че, вашето ястие ще бъде по-здравословно. Ето и рецептата:

Продукти:

  1. 8 листа от прясно зеле
  2. 1 ч. ч. елда
  3. 2-3 с. л. олио
  4. 2 глави кромид лук
  5. 100 г сирене тофу
  6. сол
  7. млян черен пипер
  8. 2 с. л. Галета

Приготвяне:

  1. Зелевите листа се бланшират 5 минути и се почистват от грубите жилки.
  2. Елдата се измива и сварява в подсолена вода.
  3. Кромидът се нарязва на дребно и се изпържва в олиото.
  4. Смесват се сварената елда, кромидът и сиренето тофу, нарязано на дребни кубчета.
  5. Подправя се със сол и пипер на вкус.
  6. В листата се завиват сарми, пристягат се с конец и се нареждат в намаслена тавичка.
  7. Отгоре се, наръсват с галета и се запичат до зачервяване във фурната.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве