Сурово мексиканско тако

Такото е една от най-характерните мексикански храни. То се консумира за закуска, обяд и вечеря. Има хиляди вариации за тако, с твърда и мека питка, както и различни съставки. Тази версия е за сурово мексиканско тако, което е здравословно и засищащо. Ето и рецептата:

Продукти:

(за 2 порции)

за ореховата плънка:

  1. 1 чаша сурови орехи /накиснати/
  2. 4-5 парченца сушени домати /мариновани в зехтин или накиснати във вода/
  3. 2 скилидки чесън
  4. 1 с.л соев сос
  5. ½ ч.л кимион
  6. ½ ч.л чили

 

за авокадовата салца:

  1. 1 авокадо
  2. 2 домата
  3. ½ глава червен лук
  4. ½ връзка магданоз
  5. 2 с.л лимонов сок
  6. хималайска сол на вкус
  7. големи листа зелена салата за завиване

 

Приготвяне:

  1. Всички продукти за ореховата плънка се слагат в кухненски робот и се смилат, докато се получи ронлива едрозърнеста смес. След това се слага в купичка.
  2. В друга купичка се слагат нарязаните на кубчета авокадо, домати и червен лук. Подправете с останалите съставки и разбъркайте.
  3. В отделна чиния слагате по лист зелена салата и по 2 лъжици от ореховата плънка и авокадовата салца.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве