Сурова морковена торта

Една веганска рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите. Тортата отнема малко време, за да се приготви, но усилието си заслужава. Опитайте:

Продукти:

  1. 2 1/2 чаши настъргани моркови
  2. 1 чаша сурови орехи
  3. 1 чаша фурми без костилки
  4. 1/2 чаша настърган кокос
  5. 3/4 ч.л. канела
  6. 1/2 ч.л. индийско орехче
  7. Щипка сол

 

Глазура от кашу крем

  1. 1 чаша сурово кашу, накиснато за една нощ
  2. 1/4 чаша вода
  3. 3 супени лъжици суров агаве нектар
  4. 1 ч.л. ванилия
  5. Сок от 1/2 лимон
  6. Щипка сол
  7. 1/3 чаша стопено кокосово масло
  8. Орехи и допълнително канела за поръсване

 

Приготвяне:

  1. Настържете морковите и смесете с блендираните орехи и фурми, както и с кокоса, солта и подправките, като продължите да пасирате до хубавото смесване на продуктите. Разстелете сместа върху предварително подготвен съд, покрит с хартия за печене и охладете.
  2. За да приготвите бадемовия крем, изплакнете предварително накиснатото кашу и подсушете.
  3. В пасатор смесете кашуто, водата, нектара от агаве, ванилията, солта и лимоновия сок. Използвайте блендера до получаване на гладка смес, в зависимост от силата на вашия пасатор отнема до 10 минути. Добавете разтопеното кокосово масло и пасирайте за хубавото смесване.
  4. Намажете охладената торта и оставете във фризера в продължение на 2 часа.
  5. Извадете от фризера и отстранете тортата от съда. Оставете да се размрази за 10 минути. С горещ, остър нож, нарежете тортата. Украсете с орехови ядки и поръсете с канела.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве