Старовремска английска крем-супа

Тази рецепта е от старата английска кухня. В нея има много месо, което я прави много полезна и питателна. Тя е пълноценно ястие за вечеря или обяд и се приготвя лесно. Опитайте:

Продукти:

  1. 300 гр. говежди джолан
  2. 1 кг. телешки кокали
  3. 400 гр. пилешки дробчета
  4. 250 мл шери
  5. 3 моркова
  6. 3 глави лук
  7. 2 стръка праз
  8. 3 стръка целина
  9. 2 яйчни белтъка
  10. Чер пипер
  11. Сол

 Приготвяне:

  1. Зеленчуците се обелват и се нарязват на ситно.
  2. В дълбока тенджера се слагат 3 л. студена вода и се добавят зеленчуците, месото, кокалите и дробчетата.
  3. Яйчните жълтъци се разбиват на сняг и също се добавят.Оставя се да заври, като се разбърква от време на време, докато белтъците образуват бяла пяна на повърхността на водата. Оставя се да ври на слаб огън около 2 и 1/2 часа.
  4. След това се премахват костите и сухожилията и супата се пюрира, до получаване на хомогенен крем, без следи от белтък.
  5. Овкусява се със сол и чер пипер на вкус.
  6. Слага се в тиган, добавя се шерито и се бърка до получаване на хомогенна смес.

Сервира се гореща.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве