Социофобия – не искам да съм с хора!

Социалното разстройство се нарича още социална фобия или социофобия. Най-общо казано, то представлява страх да не се провалим и изложим в очите на околните, като създадем условия те да си “развалят” мнението за нас.

Социофобията държи организма ни в перманентно напрежение. Основното чувство, което изпитва болният, е страх и неувереност в собствените сили. Постоянното високо ниво на стрес провокира влошаване на съня, лошо храносмилане, а оттук и поява на най-различни съпътстващи заболявания.

При социофобията и сходните й психични състояния е подходящо да се приемат такива храни и хранителни добавки, които балансират и уравновесяват психиката, създават увереност в собствените сили и ни зареждат с енергия.

Алтернативното лечение на социалната фобия предлага различни средства за преодоляването й.

1. Консумирайте по 1 банан дневно. Бананите са природно лекарство против психическо напрежение и подобни депресивни състояния. Те съдържат алкалоида харман, в чиято основа е едно от т. нар. “вещества на щастието” – мескалин.

2. Яжте дневно по 100-200 г моркови или пийте по 1 чаша морковен сок.

3. 3 супени лъжици наситнена овесена слама се залива с 2 чаши вряла вода. Престоява 1 час. Изпива се в рамките на 1 ден.

4. 1 супена лъжица цвят от лайка се залива с 1 чаша вряла вода. Оставя се да изстине и се прецежда. Пие се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден. Това е средство, което тонизира и укрепва нервна система.

5. Сухи корени или листа от жен-шен корени се заливат с вряла вода в съотношение 1:10. Престоява 1 час. Пие се по 1 чаена лъжичка на ден.

6. Наситнени корени или листа от женшен се заливат с  50%-ов медицински спирт в съотношение 1:10. Пие се по 20 капки 2 пъти на ден.

7. 1 чаена лъжичка корени от ангелика се заливат с 1 чаша вряла вода. Престоява 3 часа. Пие се по половин чаша 3 пъти на ден. Това средство е много добър тоник при нервно напрежение.

8. 1 супена лъжица листа от мента се заливат с 1 чаша вряла вода. Вари се 10 минути. Пие се по половин чаша сутрин и вечер. Отварата се използва в случаи на различни неврологични заболявания, също и при безсъние.

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве