Бързи и ефикасни рецепти при миризливи крака

Неприятната миризма на краката (миризливи крака), е всъщност състоянието “бромхидроза”. То причинява много неприятни усещания на тези, които го имат, но подлежи на лекуване.

Това състояние обикновено се получава, когато краката се потят и потта не се изпарява заради чорапите и обувките. Бактерии, които принципно живеят в тялото, започват да се размножават, тъй като те се хранят от потта и мъртвите кожни клетки. Размножавайки се, тези бактерии издават силна, неприятна миризма.

Има много натурални лечения, за да се отървем от досадната миризма. Трябва да ги прилагате стриктно и ще изкорените проблема в рамките на седмица.

Талкът е една от тези бързи и ефективни терапии, които убиват бактериите и премахват миризмата. Поръсете обувките си с талк отвътре, за да премахнете трайно миризмата. Ако талкът не работи, пробвайте тези изпитани домашни трикове:

1/ Сода за хляб – содата неутрализира pH на потта и унищожава бактериите. Смесете една лъжица сода със 100 грама вода. Киснете краката си всяка вечер за 15 минути. Можете да поръсите сода в обувките и чорапите си за трайно неутрализиране на миризмата.

2/ Лавандулово масло – то не само мирише добре, но и убива бактериите. Сложете няколко капки лавандулово масло в топла вода. Накиснете краката си за 15 минути. Правете го ежедневно за 1 седмица.

3/ Черен чай – черният чай съдържа таниева киселина, която убива бактериите и миризмите. Той затваря порите на краката, намалявайки количеството пот, от която се хранят бактериите. Сварете две пакетчета чай и след изстиване киснете краката си за 15 минути. Ефектът е мигновен.

4/ Оцет – колкото и странно да ви звучи, оцетът всъщност намалява киселинноста на средата, в която растат бактериите, като по този начин спира размножаването им. Смесете половин чаша оцет със осем чаши топла вода. Накиснете краката си за 15 минути. Изплакнете добре.

5/ Боракс – бораксът е дезинфектант, който убива бактериите и същевременно унищожава миризмата. Смесете половин чаша боракс и оцет в две чаши вода. Напръскайте обувките си.

6/ Билков чай – билките имат антибактериални и антифунгални способности. Поставете стрък билки в обувките си. Те ще абсорбират миризмата и ще оставят свежа миризма. Или.. накиснете краката си в топъл билков чай за трайно премахване на миризмата. Изпиването на чаша билков чай преди лягане прочиства тялото отвътре и спомага за премахването на миризми от тялото.

7/ Джинджифил – джинджифилът премахва токсините и редуцира миризмата на пот. Сварете и направете на каша няколко корена. Накиснете краката си в кашата за 15 минути. Повторете за две седмици, за да премахнете трайно миризмата на краката.

Rating: 4.6. From 5 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве