Рецепта за Aлмойшавена

Aлмойшавена – Това е сладка закуска, с трудно за произнасяне име, от испанската кухня. Бърза, лесна, много вкусна и засищаща. Представлява парено тесто, като за еклери, поръсено обилно със захар и ванилия или канела за аромат и запечено до златисто.

Продукти:

  1. 140 гр. брашно
  2. 200 мл прясно мляко
  3. 100 гр. краве масло
  4. 1 щипка сол
  5. 4 яйца
  6. 150 гр. захар
  7. 1 ванилия

 Приготвяне:

  1. Приготвя се парено тесто като за еклери – кипват се водата,солта и олиото, дръпва се от огъня, сипва се наведнъж брашното и се бърка, докато започне да се отделя от стените на съда.
  2. Охлажда се леко сместа и едно по едно се добавят яйцата, като се разбърква добре след всяко яйце. Получава се еластично, гладко тесто. Може да използвате и миксер за да се получи хомогенна смес
  3. Застила се голяма тава с хартия за печене.
  4. Изсипва се тестото и се разстила с помощта на шпатула на много тънък слой
  5. Отделно се смесват захарта и канелата (или ванилия) и се посипва обилно.
  6. Пече се в загрята фурна на 180С, за 35-40 мин.Много интересно се надига на вълни и заема причудливи форми. Пече се докато покафенее коричката.

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве