Рецепта за салата с тиква и спанак

Ето отново едно смесване на вкусовете сладко и солено, които прекрасно се допълват. Салата се прави много бързо и заради тиквата е засищаща и вкусна. Ето и рецептата:

Продукти:

  1. 400 гр.спанак
  2. 250 гр.тиква
  3. 100 гр.зеле червено
  4. 2 бр.домати
  5. 1 шепа грозде
  6. 2 бр.смокини
  7. 80 гр.сирене синьо
  8. 2 с.л.зехтин
  9. 2 с.л.оцет Балсамико
  10. 1 ч.л.сол
  11. 1 щипка черен пипер млян
  12. По желание може да сложите и мляни орехи

 Приготвяне:

  1. Нарежете тиквата на парчета, сложете в тава за печене, поръсете с подправки на вкус (може и къри). Печете за около 20 минути на 220С.
  2. Начупете орехите и ги запечете в тиган, без мазнина.
  3. Нарежете доматите, зелето, смокините.
  4. Смесете в голяма купа всички плодове и зелнчуци, добавете сиренето, нарязано на парчета, поръсете орехите и полейте с дресинга.
  5. За дресинга: смесете зехтина, балсамикото, овкусете със сол и пипер на вкус. Разбъркайте много добре.
Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве