Рецепта за пилешко с маслини и гъби

Ето и една нисковъглехидратна рецепта за пилешко с гъби. Пилешкото е чист протеин, но когато сме на диета, често ни омръзва от него. В комбинация с маслини и гъби, то придобива съвсем друг вкус.  Опитайте нашата рецепта:

Продукти:

  1. 4-5 с. л. зехтин
  2. 300 г пилешко месо
  3. 5 средно големи глави кромид лук
  4. 5-6 домата
  5. 1 малко бурканче стерилизирани гъби
  6. 5-6 скилидки чесън
  7. сол на вкус
  8. черен пипер
  9. 50 гр. цели маслини

 

Приготвяне:

  1. Зехтинът се загрява в тиган и в него се запържва ситно нарязаното пилешко месо.
  2. Прибавя се нарязаният лук и след като се запържи, се сипват доматите, нарязани на ситно, гъбите и надребненият чесън.
  3. Подправя се със сол и черен пипер и се слагат маслините, без костилки, и 100 мл вода.
  4. Оставя се да заври, изчаква се водата да се изпари и ястието да остане на мазнина.
  5. Пилешкото с маслини и гъби се разпределя по чинии и се поднася.

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве