Рецепта за кашкавал с карфиол

Ето една рецепта, подходяща за ниско въглехидратна диета. Ако не сте се сещали досега, карфиол и кашкавал чудесно си отиват. Открива се един непознат, различен вкус на небцето, който ни кара да го хапнем с удоволствие. Освен това кашкавал с карфиол се приготвя много лесно:

Продукти:

  1. 300 г карфиол
  2. 1 глава лук
  3. 2 с.л. зехтин
  4. 1 с.л. доматено пюре
  5. 1 ч.чаша ориз
  6. 4 с.л. настърган кашкавал
  7. сол, черен пипер

 Приготвяне:

  1. Карфиолът се измива, почиства и се накъсва. Оставя се да престои един час в леко подсолена вода, след което се слага да се вари в друга вода с малко сол.
  2. Ситно нарязаният лук се задушава в зехтина. Щом започне да се зачервява, към него се прибавя полусвареният карфиол и се задушава 10-15 мин.
  3. Прибавя се доматеното пюре, разредено с малко вода, и ястието се оставя да ври на слаб огън. Слага се оризът и се залива с 3 чаени чаши гореща вода. Щом водата се поеме, ястието се наръсва с черен пипер, разбърква се и се изсипва в дълбок съд за сервиране. Отгоре се поръсва с настърганият кашкавал.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве