Райта с краставици

Райта е рецепта от Югоизточна Азия – съчетанието от кисело мляко и краставица охлажда небцето при съчетаване с пикантни храни, в райта могат да се потапят и зеленчуци. Райта винаги се сервира студена и прясно приготвена.

 Продукти:

  1. 1 краставица
  2. щипка кимион
  3. 2 ч.ч. кисело мляко (1 кофичка)
  4. 2 скилидки чесън
  5. 2 с.л. зехтин
  6. 1 с.л. лимонов сок
  7. 2 с.л. пресен джоджен

 

Приготвяне:

  1. Краставицата се измива и се настъргва на ренде. Ако краставицата има добре оформени семена те се отстраняват.
  2. В купа се смесва киселото мляко с подправките и се разбърква;
  3. Добавя се краставицата и се разбърква.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве