Пиперада

Пиперада е ястие от пресен лук, зелени чушки, червени домати и бял пипер. Критерий, че пиперадата е приготвена правилно, е да има ясно различаващи се три цвята – червено, зелено и бяло, които са и цветовете на баските.

Продукти:

  1. 500 грама белени домати
  2. 4 зелени чушки
  3. 2 глави лук
  4. 4 червени чушки
  5. 8 яйца
  6. 50 грама бекон
  7. 3 скилидки чесън
  8. 1 резен шунка
  9. 1 супена лъжица масло
  10. 3 супени лъжици олио
  11. 1 чаена лъжичка захар

 Приготвяне:

  1. Нарязва се лукът. Нарязваме чушките на дребно, смиламе доматите.
  2. Изпържваме до златисто лука и чушките.
  3. В един кълцалник смачкваме чесъна с малко домат.
  4. Прибавяме към лука и чушките доматите и чесъна и разбъркваме добре. Осоляваме и слагаме една ч.л. захар.
  5. Изпържва се бекона нарязан на кубчета. Когато се стопи мазнината се прибавя шунката.
  6. Разбиваме яйцата с малко сол.
  7. Оттегляме зеленчуците от огъня и прибавяме яйцата, а така също бейкона и шунката. Всичко това добре объркано се пече на бавен огън като тортиля като се обръща от двете страни.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве