Пиле по индийски

Ето и една бърза рецепта за дните, когато искате да опитате нещо различно. Пилето направо се топи в устата, а ябълките придават неустоим вкус. Изненадайте гостите си с тази различна рецепта:

Продукти:

  1. 4 бр. бутчета заедно с плешките
  2. 150 гр. масло
  3. 1 голяма глава лук
  4. 2-3 с.лъжици брашно
  5. 1 ч.лъжичка червен пипер
  6. 2-3 ябълки
  7. 1 ч.чаша ориз

 

Приготвяне:

  1. Бутчетата се разрязват на две- отделно бутчета и отделно джоланчето. Посоляват се и се поставят в тенджера с масло и се пържат до зачервяване, след което се изваждат. 2. В същото масло се прибавя нарязаният на ситно или на филийки лук, предварително възварен във вода и изцеден от нея. След запържването на лука се поставят брашното и червения пипер.
  2. Залива се с топла вода или бульон, посолява се на вкус, разбърква се с тел и след това се прибавя месото. Накрая се поставят сладките ябълки, обелени и нарязани на парчета.
  3. Всичко заедно ври, докато месото омекне.
  4. Готовото месо се изважда в друга тенджера и върху него се пасира сосът заедно с ябълките и зеленчука. Сосът трябва да бъде гладък и немного гъст.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве