Печени кюфтета от елда

Ето и една различна рецепта за кюфтета. Елдата е изключително полезна и същевременно много засищаща. Опитайте да ги приготвите – стават бързо и лесно.

Продукти:

  1. 1 ч. ч. елда
  2. 2 ч. ч. вода
  3. 80 гр. мариновани сушени домати или изкиснати за 20 мин в гореща вода сушени домати
  4. 40 мл зехтин
  5. 1 малка глава лук
  6. черен пипер, сол

Приготвяне:

  1. Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес.
  2. Сушените домати се нарязват на дребно. Прибавят се към пасираната елда заедно с нарязания лук и подправките.
  3. Оформят се малки кюфтенца, подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Запичат се в предварително загрята на 180 С фурна за 20-25 минути.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве