Патладжани по корейски

Корейската кухня е пикантна и питателна. Корейците използват много зеленчуци в различни форми. Ето една рецепта за патладжан с типичен корейски привкус.

Продукти:

  1. 2 патладжана
  2. 2 домата
  3. 2 чушки – зелена и червена
  4. 1 глава кромид лук
  5. 4-5 скилидки чесън
  6. 1 с.л. ябълков оцет
  7. 2 с.л. олио

 Приготвяне:

  1. Патладжаните се обелват и се нарязват на тънки резени. Поставят се в купа студена вода с щипка сол около 30 мин., за да си пуснат „черната вода“.
  2. След това се изтръскват от водата и се запичат на грил тиган до златисто
  3. Останалите зеленчуци – домат, чушки, лук се нарязват на тънки ивици и се смесват с изпечения патладжан. Овкусява се с нарязания на ситно чесън, оцет и олио (зехтин)
  4. Може да се добави и магданоз или кориандър
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве