Немска зимна салата

Ето и една експлозия от зеленчуци, пълна с витамини и минерали. Тази салата ще ви подхрани през зимата. Подходяща е както като салата, така и като основно ястие. Ето и рецептата:

Продукти:

  1. 200 гр. кремвирши
  2. 200 гр. шунка
  3. 200 гр. бекон
  4. 200 гр. кашкавал
  5. 4 – 5 кисели краствички
  6. бялата част на 1 праз лук
  7. 1 червена пиперка (от туршия или печена)
  8. 200 гр. майонеза

 Дресинг:

  1. 2 – 3 с.л. от марината на киселите краствички
  2. 1 с.л. ябълков оцет
  3. 1 шипка кафява захар
  4. 1 ч.л. горчица

Приготвяне:

  1. Колбасите се режат на малки кубчета. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
  2. Краставичките се режат също на малки кубчета. Бялата част на праза се реже на ситно.
  3. По желание се добавя и червена чушка, нарязана на ситно.
  4. Продуктите се разбъркват и се омесват с майонезата.
  5. Дресингът се приготвя като се смесят продуктите, ако е необходимо се добавят 2-3 с.л. вода и се залива салатата, която се оставя в хладилника за няколко часа.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве