Мащерка – в кухнята и за здраве

Мащерката произхожда от семейството на ментата, но е много по-известна и по-често ползвана. Благодарение на специфичния си вкус, тя се използва от древни времена до наши дни.

Освен отлична добавка към храната, мащерката има медицински свойста, като например изчистване на акне и намаляване на високо кръвно налягане. Мащерката намалява пулса и холестерола. Ползвайте вместо сол, за да се убедите в тези нейни качества.

При кашлица, отново пробвайте мащерка. Чай от мащерка ще облекчи симптомите ви значително. Мащерката стимулира имунната система. Тя съдържа витамин С и витамин А и е отличен източник на фибри, желязо и манган.

Мащерката има отлични антифунгални свойста. За дезинфекциране на дома си, ползвайте масло от мащерка. Така ще премахнете мухала веднъж завинаги.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве