4 ефикасни средства срещу лош дъх на устата

Без значение дали го усещате след ядене и консумация на по-специфични напитки, или през целия ден, лош дъх, идващ от устата ви съвсем не е най-сексапилната черта, с която да сваляте представителите на противоположния пол или пък да доказвате ораторските и лидерските си качества в професионална среда. При всички случаи ви е нужно да се запознаете с най-ефикасните средства срещу лоша миризма на устата и то максимално спешно. Лошият дъх не е просто неприятен, той е дори отблъскващ, свидетелства за слаба хигиена, та макар и невинаги да се дължи на пропуск в миенето на зъбите сутрин или използване на евтини и некачествени продукти за дезинфекция на устната кухина. Но да не задълбаваме тази леко отблъскваща сетивата тема, а директно да преминем към списъка с най-ефикасните средства срещу лоша миризма на устата:

 1. Добави още една процедура към миенето на зъбите и плакненето с вода за уста

А именно: търкайте езика смело, защото по него се полепят много бактерии и микроорганизми през целия ден. Така да се каже, микробите, които не успеем да премахнем с плаката и зъбния камък, всъщност, остават по езика, тоест миризмата идва от него.

2. Спрете тютюнопушенето

Ако вашето здраве не ви е толкова важно, погледнете на цигарите от гледната точка на суетата. Те ви причиняват не само неприятния дъх, от който се червите всяка сутрин, но и покриват зъбите ви с жълта обвивка, която е двойно по-неприятна и отблъскваща. Според учените, дъхът на един бивш пушач се оправя само 5 дена, след като напълно е спрял с тютюнопушенето. Е, струва си, не мислите ли?

3. Джинджифил след вечеря

Без значение дали ще си измиете зъбите, преди да си легнете, понякога упоритият лош дъх в устата не се маха и не се маха. Затова изпробвайте един от най-ефикасните средства за лоша миризма в устата, тестван в наистина спешни и отчайващи случаи: а именно да сдъвчете 10 грама корен от пресен джинджифил. Да, подправката е доста горчива, но затова пък освежава дъха и има толкова много допълнителни полезни свойства като антиоксидантно действие, стимулира метаболизма и гори мазнини, а също така и подобрява структурата на кожата.

4. Подправяйте ястията си с магданоз

За да можете още по време на хранене да избегнете последващата неприятна миризма, опитайте с този трик: слагайте пресен магданоз във всичко, което сготвите: от салатата до супата и печените меса. Магданозът има силно прочистващо и освежаващо действие – включително и върху вашия дъх.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве