Лечо по унгарски

Лечо е традиционна рецепта от унгарската кухня. Има 3 задължителни продукта – домати, чушки и лук. Добавя се и колбас, унгарците са известни със своите колбаси, или яйца. И още една подправка – паприка – лют червен пипер.

 Продукти:

  1. 3 домата
  2. 2-3 чушки – по възможност зелена, червена и жълта
  3. 2 глави кромид лук
  4. 300 гр. колбас (може да стане със сръбска наденица)
  5. 2 с.л. олио
  6. Смелен черен пипер и сол на вкус
  7. 1 ч.л. червен пипер
  8. Лют червен пипер на вкус

 Приготвяне:

  1. Лукът се нарязва на едро, на кубчета
  2. Чушките се почистват от семената и се режат на ивици
  3. Доматите се режат на едро
  4. Колбасите се режат на кръгчета
  5. В голям тиган се загрява олиото и лука се задушава до златисто
  6. Добавят се чушките и се разбърква около 5 мин
  7. Добавят се доматите и колбасите и се готви още около 15 мин
  8. Овкусява се на вкус с подправките и се сервира топло с домашен хляб

Вариант – преди да се свали от огъня може да се добавят 2-3 яйца и се разбърква до готовност на яйцата.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве