Най-добрите билки за лечение на безсъние

При безсъние народната медицина предлага доста и разнообразни средства. Ето някои рецепти:

 Глог – 2 супени лъжици ситно стрити сушени плодове на глог (глогинки) се заливат с 300 мл (чаша и половина) вряла вода. Престоява 1 час. Количеството се изпива за 1 ден на 3 равни части, 30 минути преди хранене. Много е подходящо против безсъние при хора със сърдечни заболявания.

1 супена лъжица наситнени корени от черен бъз се кипват в 1 чаша вода и се варят в продължение на 15 минути на слаб огън. Престоява 30 минути. Отварата се пие  по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден. Помага при безсъние и недостиг на въздух.

1 супена лъжица корени от валериана се заливат с 1 чаша гореща вода и се варят в продължение на 15 минути на слаб огън. Престоява 10 минути и се филтрира. Пие се по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден.

1 супена лъжица наситнени корени на валериана се заливат с 1 чаша студена преварена вода. Престоява 8 часа. Настойката се филтрира. Пие се по 1 супена лъжица за възрастни и 1 чаена лъжичка за деца, 3 пъти на ден, и вечер преди лягане.

1 супена лъжица наситнени корени от валериана се заливат с 1 чаша вряла вода. Вари се 15 минути на слаб огън. Престоява 10 минути. Филтрира се. Пие се по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден. За деца, вместо супена – чаена лъжичка.

2 супени лъжици риган се залива с 1 чаша вряла вода. Престоява 20 минути. Настойката се пие топла по половин чаша, 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.

1 чаена лъжичка корени от ангелика се заливат с 1 чаша вряла вода. Престоява 1 час. Пие се по половин чаша, 3 пъти на ден.

3 супени лъжици жълт кантарион се залива с 1 чаша вряла вода и се оставя да престои 2 часа. Пие се по 1/3 чаша, 3 пъти на ден преди хранене.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве