Лесна рецепта за хлебче с лук

Ето и една проста и лесна рецепта за хлебче с лук – вариация на обикновено, домашно омесено хлебче. Лукът придава наситен и различен вкус на хлебчето, а вечерята става незабравима.

Продукти:

1 глава пресен или зрял лук

1-2 ч.л. майорана

100 гр. настърган кашкавал

200 г брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1  яйце

2 с.л. прясно мляко

 

Приготвяне:

  1. В купа сипете брашното и добавете нарязания на тънки полумесеци червен лук.
  2. Настържете кашкавала.
  3. Добавете майораната, сол и черен пипер.
  4. В купичка разбийте яйцето с прясното  мляко  Добавете сместа към брашното. Омесете тестото в купата. Ако е необходимо добавете още брашно и прясно мляко, така че да можете лесно да омесите тестото.
  5. Оформете топка от тестото и я поставете в тавичка, постлана с хартия за печене. Поръсете хляба с малко брашно и го печете в предварително загрята фурна за 40-45 минути.

Да ви е сладко!

 

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве