Лесна рецепта за свинско на фурна

Ето и една проста рецепта за свинско с доматен сос. Бързо и лесно ястие за гостите ви. Свинското става крехко и вкусно, защото е предварително запържено и овкусено. Опитайте, няма да съжалявате!

Продукти:

Свинско филе 600 гр
3 домата
Подправки: черен пипер, бял пипер, къри и други поправки, каквито имате за месо
2 с.л. мед
2 скилидки чесън
1 глава лук
сол на вкус
олио
Приготвяне: 
1.Натъркайте филето с чесън от всички страни, залейте го с меда и добавете скълцания чесън и подправките.

2.Обърнете внимателно, така че да се смесят ароматите и месото да е покрито от всички страни.Не забравяйте да го посолите. Оставете така на студено 30 минути.

3. Смелете или пасирайте доматите заедно с глава лук и подправките и цяла скилидка чесън За допълнителен аромат може да се добави и дафинов лист.

4.Запържете месото за 10-15 минути в загрят с мазнина тиган, което се прави с цел последващото печене на фурна да е по бързо и краткотрайно.

5. В намазнена тава поставяте филето и го заливате с доматения сос. Печете 20 минути или докато стане готово в нагрята на 200 градуса фурна предварително. Можете по време на печене да поливате месото със соса!

Да ви е сладко!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве