Лесна рецепта за паниран лук

Лукът е пренебрегвана храна, често смятана за проста и селска.  Той се използва главно като добавка към ястия, а доста по-рядко като самостоятелно ястие. Ето една лесна рецепта за паниран лук, която спокойно може да се превърне и във вечеря:

Продукти:

2 глави червен лук по едри

1 ч. л. черен пипер

1 ч. л сол

3 яйца

галета на око

мазнина за  пържене (олио или масло)

 

Приготвяне:

  1. Разбиваме яйцата в дълбока чиния за супа със подправките и солта докато получим смес за омлет.
  2. В отделен съд слагаме галетата, може и на око да сипете.
  3. Лукът се нарязва на кръгчета, и да се разпадне при рязането не е проблем.
  4. Лукът се слага първо в купата с яйцата и се разбърква добре, а после и в галетата.
  5. Загрява се мазнина, след което лукът се пържи в мазнината до златисто от двете страни – когато усетите приятна миризма на запържен зеленчук значи е готов. Приготвянето е за около 1/2 час.

Да ви е сладко!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве