Лесна рецепта за кекс от леща

Кой е казал,че кексовете могат да бъдат само сладки? Какво ще кажете за един солен кекс, направен с … леща? Много питателен, вкусен и ароматен, този кекс може да бъде прекрасна вечеря и спокойно да замени традиционните български ястия. Ето и продуктите:

Продукти:

1 чаена чаша леща

подправки – по 1 ч.л черен пипер, джоджен, сол, майорана, кимион, босилек

1 яйце

2-3 супени лъжици брашно и галета

100-200 гр. настърган кашкавал

3-4 супени лъжици кисело мляко

мазнина за намазване на тавата

 

Приготвяне

1.Сварете лещата до готовност, или докато поеме всичката вода, в която я варите.

2.Отцедете от водата и поставете в купа и добавете яйцето, брашното, подправките, киселото мляко, кашкавала и галетата.

3.Разбъркайте хубаво всичките съставки.

4. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса, докато хване апетитна и хрупкава кафява коричка.

Да ви е сладко!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве