Лесна рецепта за зелен фасул на фурна

Зеленият фасул е изключително вкусен и полезен. Той е перфектната храна за диабетици, тъй като има нисък гликемичен индекс. Тази рецепта е много проста и лесна. Тя е идеална за сезона на зеления боб, много вкусна и засищаща.

Продукти:

1. 500 гр. добре изчистен зелен фасул

2. Подправки: сол, черен пипер, риган, босилек, джоджен – по 2 ч.л.

3. галета и брашно – 5-6 супени лъжици

4. 2 яйца

 

Приготвяне

1. Зеленият фасул се нарязва на ситно и се омесва със сол и черен пипер

2. След това се вари до омекване поне 40-50 минути до 1 час в подсолена вода.

2. Изцедете, поставете в купа и добавете подправките, яйцата, брашното и галетата.

3.Разбъркайте всичко хубаво. Сложете във фурната и запечете.

Да ви е сладко!

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве