Лесна рецепта за агнешка супа

Агнешката супа е силно ароматна и много полезна. Има хора, които не обичат миризмата на агнешко. За тях, добавеното масло убива миризмата, оставяйки само един прекрасен плътен вкус. Освен много хранителна, тази супа е и много лесна за изпълнение:

Продукти:

Около 1 кг. агнешки дреболии
1 чаша ориз
1 връзка пресен лук
2 супени лъжици масло
1 чаша кисело мляко
1 яйце
1 лъжица брашно
1 лъжица червен пипер
1/2 чаша домати консерва
Парче морков, парче целина и парче пащърнак
Подправки: джоджен и копър на вкус
Приготвяне:

1.Агнешките дреболии се попарват и се отцеждат. Заливат се със 2 литра студена вода и се оставят да врат на тих огън около 1 час. След това месото се изважда.

2.В бульона се поставя един морков, малко целина и малко пащърнак. Посолява се и се добавя джоджен и копър.

3.В малка тенджера се поставя връзката нарязан пресен лук, маслото, лъжица червен пипер и чаша вода да се задушат. През това време се нарязва месото на ситно. Връща се в тенджерата.

4. Добавя се задушения с масло и пипер пресен лук. Добавя се ориза и се оставя да заври отново.Добавят се и доматите.

5.Прави се варена застройка от яйцето, киселото мляко и лъжица брашно.

6.Когато се свари оризът, супата се отмества от огъня и се застройва с едно яйце и малко кисело мляко.

Да ви е сладко!

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве