Котлети по Киевски

Ето как приготвят котлетите в Киев. За разлика от нас, те използват галета, която ги прави хрупкави и крехки. Можете да приготвите тази рецепта лесно и бързо у дома:

Продукти:

  1. 4 бр. филе от пилешки гърди (около 800 гр.)
  2. Галета
  3. 2 яйца
  4. Сол

 Приготвяне:

  1. Месото се начуква за да стане по плоско, равномерно и тънко (7 – 10 мм.), намазва се с олио и се овкусява със солта.
  2. Овалва се последователно яйце/галета/яйце/галета и се пържи във фритюрник.
  3. Сервира се с парченце масло върху котлета и гарнитура от пържени картофи и задушен грах.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве