Кориандър – в кунята и за здраве

koriandurКориандърът е известен още и като „силантро“. Семената му не само имат впечатляващ вкус, но са известни и като предотвратяващи хранителни натравяния. Кориандърът подобрява храносмилането, както и движението на кръвта в тялото. Той намалява холестерола, кръвното налягане и кръвната захар.

  1. Намалява кръвната захар – силата му е толкова голяма, че хора, които приемат лекарства за намаляване на кръвната захар, трябва да са внимателни с приемането на кориандър. Ако лекувате диабет с алтернативни методи, задължително включете кориандър в менюто си.
  2. Подобрява храносмилането – кориандърът действа като антиспазматично средство, което успокоява коремните мускули.
  3. Кориандърът намалява кръвното налягане и действа отводняващо.
  4. Предотвратява хранителни натравяния. Той е особено ефективен в борбата със салмонела. Кориандърът съдържа „додеценал“, който е два пъти по силен от антибиотиците, с които се лекува салмонелата. Добавяйки кориандър към храната си, вие се предпазвате от потенциални хранителни болести.
  5. Намалява лошия холестерол и увеличава добрия холестерол
  6. Спомага изчистването на инфекции в отделителната система. Накиснете 1.5 лъжици семена от кориандър в две чаши вода. Прецедете и изпийте на другата сутрин.
  7. Регулира месечния цикъл и намалява подуването и болките свързани с него. Кориандърът се ползва с широка популярност в Аюрведата, точно заради тези си свойства.
  8. Кориандърът предотвратява Алцхаймер, менингит, склероза и мозъчни тумори.
Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве