Картофени кюфтета на фурна

Отново за вегетарианците – специални картофени кюфтенца, които обаче не се пържат, а се пекат във фурната. По този начин, те не стават мазни, а напротив – направо се топят в устата. Ето и рецептата:

Продукти:

  1. 1,5 кг картофи
  2. 300 гр. кашкавал
  3. 1 яйце
  4. сол и черен пипер на вкус

За панировката

  1. 10 с.л. брашно
  2. 10 с.л. галета
  3. 3 яйца

За соса

  1. 1 кофичка кисело мляко
  2. 3-4 скилидки чесън
  3. копър

Приготвяне:

  1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете за 15-20 минути. Докато са още топли, ги смачкайте.
  2. Оставете картофите да изстинат и прибавете настъргания кашкавал и подправките. Разъбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  3. Оформете кюфтета, които потапяйте в панировката в следната последователност – брашно, яйца, галета.
  4. Подредете ги в тавичка с хартия за печене на дъното.
  5. Изпечете ги на 180 градуса за 20-25 минути.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве