Капоната с патладжани

Ето и една алтернатива на стандартната яхния – само че с патладжани. Яденето става вкусно и характерно – типично като за екзотична кухня. Ето рецептата:

 Продукти:

  1. 2 патладжана
  2. 2 глави кромид лук
  3. 1 морков
  4. 2-3 скилидки чесън
  5. 20 гр. каперси (по желание)
  6. 100 гр. зелени маслини
  7. 500 гр. домати
  8. щипка захар
  9. 1 с.л. ябълков оцет
  10. 2 с.л. зехтин
  11. Смлян черен пипер на вкус
  12. няколко листа босилек

Приготвяне:

  1. Патладжаните се нарязват на кубчета и се заливат за 30 мин със студена вода за да си пуснат „черната вода“ след което се измиват със студена вода и отцеждат.
  2. В дълбок тиган се загрява зехтина и се добавят патладжаните, разбърква се докато станат златисти (ако е необходимо добавете още малко зехтин) Като станат златисти се отцеждат от мазнината и се оставят настрани.
  3. В зехтина добавяме нарязан на кръгчета лук, скилидките чесън, настърган на едро морков и задушаваме до златисто.
  4. Добавят се настърганите домати, щипка захар, патладжаните и оцета.
  5. Яденето къкри под капак около 20 мин след което се добавят каперсите и маслините.
  6. Поднася се поръсено с босилек.

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве