Кантучини с орехи

Това е рецепта за лесен италиански десерт, който ще напълни устата ви със слюнка. Много силни вкусове, смесени в един десерт, ще ви направят звездата на вечерта.

Продукти:

  1. 400 гр. брашно
  2. 120 гр. захар
  3. 50 гр. краве масло
  4. 3 яйца
  5. Щипка сол
  6. 2 с.л. мед
  7. бакпулвер
  8. 200 гр. орехи (може бадеми, лешници)
  9. Настъргана лимонова и портокалова кора

 Приготвяне:

  1. Нарежете (натрошете) ядките на ситно.
  2. От Разбитите яйца (без един белтък) захарта, мед, щипка сол, пресятото с бакпулвер брашно замесете тесто.
  3. Добавете настърганите лимонова и портокалова кора и ядките, както и мекото масло.
  4. Оформете тънки дълги рула от тестото и ги поставете върху застлана с хартия за печене тава, като оставите разстояние.
  5. Пекат се на средна фурна на 200 градуса около 20 мин, като преди да са готови още изпечени ги извадете от тавата.
  6. Нарежете ги с остър нож по диагонал на филийки.
  7. Подредете в тавата, намажете с останалия разбит белтък и върнете във фурната.
  8. Печете още около 5 мин на 200 градуса до златисто.
Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве