Канелоне със спанак и сирене

Ето и една вегетарианска, засищаща и вкусна рецепта за канелоне със спанак и сирене. Може да послужи както за предястие, така и за основно. Опитайте:

Продукти:

  1. 16 броя (200 гр.) канелони
  2. 300 гр. спанак
  3. 3 яйца
  4. 300 гр. сирене
  5. 5 с.л. пармезан
  6. 200 гр. праз

 За соса:

  1. 3 домата
  2. 5 скилидки чесън
  3. 3-4 листа пресен босилек или щипка сух
  4. 3-4 стръка магданоз

Приготвяне:

  1. Спанакът и праз лука се измиват и нарязват на ситно.
  2. Смесват се с разбитите яйца и се добавя натрошеното сирене и пармезана, обърква се до хомогенна смес.
  3. Канелоните се пълнят със сместа и се подреждат в тавичка (плътно една до друга, добре е да уплътняват тавичката, тъй като плънката леко изтича).
  4. Канелоните се пекат на средна фурна до готовност, около 20 мин, на 180 градуса. Не е необходимо да се заливат, защото при печене омекват от плънката.
  5. Соса се приготвя като доматите се настъргват, добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън босилек и магданоз (може и сушени), вари се около 20 мин на тих огън.
  6. При поднасяне канелоните се заливат с доматения сос.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве