Как да се отървем от кокоши тръни?

Чесън

Срещу човешкия папилома вирус (кокоши трън) добро средство е чесънът. Една скилидка чесън се размачква и залива с 1 ч. л. оцет. Добавя се пшеничен брашно и всичко се смесва във вид на тесто. Поставя се директно върху брадавицата и се покрива с мека кърпа. Бинтова се и стои така 5 дни.

Чесън и свинска мас

2 скилидки чесън се смилат ситно и се добавят 1 с. л. свинска мас и 2 ч. л. оцет. Сместа се поставя върху брадавицата и се превръзва. Превръзката се сменя всеки ден.

Течен сапун

Намазва се марля с течен сапун, поставя се върху брадавицата и се закрепва с лепенка. Компресът се сменя ежедневно в продължение на 5 дни. Брадавицата омеква и може да бъде премахната.

Кромид лук

1 глава лук се разрязва на две и се потапя за 2 часа в оцет. Вечерта едната половинка се прикрепва с бинт към брадавицата. Сутринта компресът се сменя. Процедурата се изпълнява 3-4 пъти. След 3 дни брадавицата трябва да излезе заедно с корена.

Ябълки

Брадавицата се търка всеки ден със сок от кисели ябълки. Постепенно тя потъмнява, свива се и до 10 дни изчезва напълно.

Пелин

Брадавицата се търка 5 пъти дневно с гореща настойка от пелин.

Змийско мляко (хелидониум)

Сокът от хелидониум се смята за най-ефективното средство против кокоши трън в народната медицина. Брадавиците се натриват със сока всеки ден по 3 пъти. До 10 дни омекват и може да бъдат отстранени.

Сол и хрян

Сол се разтваря в сок от хрян и се втрива в брадавицата. Със същата смес се правят и компреси.

Перхидрол (водороден прекис)

Водороден прекис (30%-ов) се смесва с вазелин или подхранващ крем. Сместа се втрива в брадавиците ежедневно в продължение на 2 седмици.

Картофи

Суров картоф се настъргва заедно с кората на кухненско ренде. Получената кашица се поставя върху компресна хартия, слага се на брадавицата и се превързва с бинт.

Меден сулфат

Смесват се по 1 с. л. меден сулфат (син камък) и краве масло. Брадавицата се маже всеки 12 часа. Синият камък причинява леко, но търпимо парене. След почистване на брадавиците по този метод не остават белези.

kokoshi-trun

Настъргва се червено цвекло на домакинско ренде, поставя се върху марля и се слага на брадавицата. Отгоре се превързва с найлон и бинт. Компресът се прави всяка вечер в продължение на 14 дни.

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве