Как да намалим стреса в живота си – 4та част

Правило 4: Приемете нещата, които не можете да промените

Някои източници на стрес са неизбежни. Не можете да предотвратите раздяла или смърт, нито пък сериозно заболяване или икономиката. В такива случаи, най-добрия начин да се преборим със стреса е да приемем нещата такива, каквито са. Приемането ще ви бъде много трудно, но в дългосрочен аспект, е по-лесно да се пуснем по течението.

  • Не се опитвайте да контролирате неконтролируемите неща. Много събития са извън контрола ви – особено отношението и поведението на други хора към вас. Вместо да се стресирате, фокусирайте се върху това как реагирате на подобни източници на стрес.
  • Погледнете на проблема по друг начин. Това, което не ни убива, ни прави по-силни. Когато сме изправени пред големи предизвикателства, погледнете ги като възможност за израстване. Ако вашите действия са допринесли към стресовата ситуация, поучете се от грешката си и не я повтаряйте.
  • Споделете как се чувствате. Поговорете с приятел, на когото можете да се доверите. Самият разговор може да доведе до решение на проблема. Споделената болка е половин болка. Да поговорите с някой не е израз на слабост. Ако те са ви истински приятели, няма да сте им в тежест.
  • Научете се да прощавате. Приемете факта, че света не е перфектен и че хората правят грешки. Освободете се от гнева. Така ще се освободите от негативната енергия и ще можете да продължите живота си.

Пета част

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве