Как да намалим високия холестерол?

Най-добрата и сигурна натурална рецепта за намаляване на холестерол, е следната:

50 г корени от очиболец се нарязват на парчета по половин сантиметър и се заливат с 500 мл ракия. Тинктурата стои 14 дни на тъмно при стайна температура. Не се прецежда! Пият се по 25 капки, разредени в 2 с. л. вода – 3 пъти дневно, 20 минути преди хранене, в продължение на един месец. Когато настойката свърши, се доливат 250 мл ракия и след 14 дни отново се пие – но вече по 50 капки. След 3 лечебни цикъла ще се почувствате 10-15 години по-млади. Премахват се главоболие, колебания в кръвното налягане, шум в ушите, стенокардия, проблеми с щитовидната жлеза; подобрява се съставът на кръвта и състоянието на кръвоносните съдове, понижава се нивото на холестерола.

За намаляване на холестерола се използват още следните смеси от билки:

1. Смесват се по 15 г цвят от глог, хвощ, имел и листа от зеленика, 30 г бял равнец. Залива се с 1 чаша вряла вода, стои на тъмно 12 часа при стайна температура. Филтрира се. Пие се по 1 с. л. 3 пъти дневно преди хранене.

2. Цвят от планинска арника – 4 г, бял равнец – 20 г, жълт кантарион – 20 г. Една с. л. от сместа се залива с 1 чаша вряла вода, оставя се да престои 30 минути. Изпива се на глътки през целия ден. Лечебен цикъл – 45 дни. Прекъсва се за 45 дни и се повтаря.

3. В 1 чаша вряла вода сложете няколко скилидки чесън. Оставя се да престои 30 минути. Пие се по 1 ч. л. 30 минути преди хране.

4. Много полезно е 30 минути преди хранене да се пия 1/4 чаша сок от френско грозде.

5. За понижаване на холестерола, както и за профилактика на атеросклерозата помага вдишване на етерични масла от хвойна, мента, лавандула, мащерка, бял равнец, босилек.

6. 2/3 буркан от половин литър се напълва с шипки. Престоява на тъмно място в продължение на 14 дни, като се разклаща ежедневно. Първият ден се пият 5 капки – като всеки ден дозата се увеличава с 5 капки. Когато се стигне до 100 капки, започвате да намалявате всеки ден с 5 капки – докато стигнете отново 5 капки дневно. Така лечебният цикъл приключва.

7. Четири супени лъжици цвят от глог се заливат с 1 чаша ракия. Държи се на тъмно място при стайна температура, като периодично се разклаща. След 10 дни тинктурата е готова. Прецежда се. Пие се по 1 чаена лъжичка, разредена с вода – 3 пъти дневно преди хранене.

8. Семена от йонотера (вечерна иглика) се смилат на прах. Пие се по 1 ч. л. с вода,  3 пъти на ден преди хранене. Много ефективно средство против хиперхолестеролемия. Също, като профилактика, може да се приемат по половин чаена лъжичка 1/2 ч. л. смлени семена от вечерна иглика, веднъж дневно.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве