Editor choice

Как да намалим апетита по естествен начин?

Правилното и здравословно хранене е в основата на красивата и стройна фигура. Тук на помощ идват и диетите, но не всички от тях са полезни за организма. На всеки се е случвало в даден период да качи повече килограми и да иска да си върне добрата форма. Да се намали апетита е едно доста важно решение, което винаги има ефект при даден хранителен режим. В стремежа да се подтисне, много хора правят грешката да гладуват а това само увеличава апетита и предизвиква стрес и неразположение.

Специалисти смятат, че не е задължително да спазваме диети, за да намалим по естествен начин апетита. Единствено трябва да се упражнява контрол върху  менюто и да не се преяжда .

Приемайте повече течности.

Този подход винаги дава добри резултати. Водата винаги намалява чувството за глад. Пийте минерална или изворна вода, но в никакъв случай газирана или от чешмата. Пресните фрешове също са добро решение. Една чаша вода преди хранене, спомага за по-лесно храносмилане и създава пълнота в стомаха, която намалява апетита.

Въздържайте се от прекалено много подправки.

Солта и подправките не намаляват апетита, а го стимулират. Те само дразнят стомаха и чрез тях се отделя повече стомашен сок, който дразни лигавицата. За да се пребори с киселината, организма иска повече хранителни вещества. И така апетита нараства драстично. Пикантните ястия имат същия ефект, така,че се постарайте да ги консумирате по-рядко.

Шоколадът е прекрасно средство срещу борбата с апетита.

Кой е казал,че може да се яде само за десерт? Той е един от най-харесваните и предпочитани сладки изкушения и има реална полза от него. Похапвайте горчив шоколад или бонбони преди вечеря и така ще задоволите глада си, защото ще ви даде нужните калории.

Консумирайте много плодове

Ако не успявате да победите апетита си, яжте повече плодове и зеленчуци. Правете си ястия със задушени зеленчуци и се поглезете с плодова салата гарнирана с мед. Това няма да притъпи апетита ви, но ще ви засити обилно без прием но много калории.  Те са за предпочитане пред полуготовите ястия и сандвичите. А и имат страхотен вкус.

Ето и как да убиете апетита преди лягане:

Доста хора имат проблем с глада преди да сън и това води до много нарушения в организма.

Диетолозите са на мнение,че нощните часове са най-ефективни за отслабване. За това в никакъв случай не посягайте към храната в хладилника в два през нощта. Добра идея е да изпиете една чаша прясно мляко преди да заспите. Ще притъпи глада ви и ще помогне за ефективното разграждане на мастните клетки.

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Editor choice
Алтернативно Здраве