Какво лекува чия?

Не се притеснявайте да търсите популярната супер храна чия и под името чиа. Без значение как ще изпишете името й, очаквайте да получите изключително много ползи за здравето и духа си от тези миниатюрни семенца, които могат да се консумират както като добавка към сутрешното ви мюсли или смути, така и като подправка към сладкарски изделия или екзотични салати.

В допълнение, хората, които всячески се опитват да извлекат максимума от ползите на популярната супер храна чия, дори си приготвят и вода на основата й. За целта, просто смесете една-две чаени лъжички чия в 200 или 300 мл хладка вода и оставете сместа да преседи така поне една нощ. На сутринта прецедете и изпийте наведнъж или на два пъти. Всички уталожени минерали и витамини ще ви заситят, което ще ви помогне да отслабнете, ще ви зареди с енергия за динамичния ден, а освен това и ще ви даде полезни съставки, способни да преборят дори някои сериозни болести и хронични състояния. Всъщност, нека накратко да изброим и основните ползи от популярната супер храна чия още сега:

1. Подобряване на храносмилането, засилване на метаболизма и възможност най-накрая да преборите неприятния запек. Всичко това е благодарение на високото съдържание на фибри в семената чия.

2. Здраво сърце + перфектен хормонален баланс = отлично емоционално състояние и силно тяло. Тъй като чията е богата на полезни наситени мастни киселини, с нея можете да лекувате проблеми на сърдечно-съдовата система, а жените да се справят с много кожни дразнители като бръчки и акне, защото те се дължат най-вече и предимно на нарушения в стойностите на хормоните.

3. За силна мускулатура и здрава костна система, тъй като семената чия разполагат с богат запас от калций, магнезий и бор. Тези съставки превръщат популярната супер храна и в идеална добавка за закуската на бременните жени.

4. Семената чия са и доста мощен антиоксидант. Благодарение на това си качество, те са отличен начин да се предпазваме от вируси през зимата и да поддържаме естествена чревна флора, пазейки се от микроорганизми. Въпреки че съществуват случаи на алергични реакции към чията, тези от вас, които спокойно могат да я консумират, ще се радват и на подобрение от екземи и хронични възпалителни процеси.

Популярната супер храна чия е, което я превръща в естествен източник на протеин за веганите. Но дори вашето меню да е разнообразно и стандартно всеядно, не подценявайте тези невероятни малки семенца, защото ползите им са наистина страхотни!

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве