Задушено по ланкъширски

Ето и една рецепта, в която можете да използвате сос Уорчестър. Той придава страхотен вкус на месото и го прави по-крехко. Ето и рецептата:

Продукти:

  1. 1 кг. агнешки котлети
  2. 4 бр. агнешки бъбреци (почистени)
  3. 4 глави лук, нарязани на едри клиновидни резени
  4. 1 с. л. фъстъчено олио
  5. 1 с. л. брашно
  6. 600 мл вряла вода
  7. 1/2 ч. л. сос Уорчестър
  8. 3 дафинови листа
  9. 2 стръкчета мащерка
  10. 1 кг картофи
  11. 50 гр. масло
  12. Сол
  13. Черен пипер

Приготвяне:

  1. Месото се нарязва на порции и се запържва в тиган с олиото и маслото, до получаване на златистокафяв цвят.
  2. След това месото се слага в 3 – 4 литрова тенджера, подходяща за фурна, а в същата мазнина се запържват нарязаните на хапки бъбреци. След като придобият кафяв цвят се прибавят към месото в тенджерата, а в оставащата мазнина се запържва лукът, до получаване на лек златист цвят по ръбовете.
  3. В друг дълбок съд се слага брашното и се добавя бавно врялата вода и соса Уорчестър, като се бърка постоянно до получаване на хомогенна смес. Подправя се, оставя се да заври отново и се добавя в тенджерата с месото.
  4. Картофите се нарязват на едри резени, подправят се и се подреждат върху месото. Тенджерата се затваря плътно с капак и се слага в предварително загрятата до 180°С фурна. Оставя се за 1.5 часа.
  5. Малко преди края на готвенето се отваря капака, добавя се малко масло върху картофите и се оставя отворена на горна фурна до зачервяване на картофите.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве