Задушени зеленчуци с киноа

Задушените зеленчуци сами по себе си са подходящи за всеки един хранителен режим – веган, вегетарианец, дюканец.. Когато добавим и киноа, те се превръщат в едно пълноценно ястие, което съдържа всички необходими за здравето ни съставки. Пробвайте:

Продукти:

  1. 2 супени лъжици зехтин или кокосово масло
  2. 2/3 чаши киноа
  3. 1 морков на кубчета
  4. 1/2 лук, нарязан на ситно
  5. 1 малка глава карфиол, нарязан
  6. 1/2 зелена чушка, почистена от семената и нарязана
  7. 2 скилидки чесън, смачкани
  8. 2 чаши зеленчуков бульон
  9. 3 1/2 чаши вода
  10. 8 консервирани обелени цели домата, нарязани
  11. 4 супени лъжици доматен сок
  12. 1-1/2 чаши китайско зеле, нарязано
  13. 8 листа босилек, накъсани
  14. 4 щипки от любимата ви подправка
  15. 2 чаши бейби спанак
  16. хималайска сол и пипер на вкус

 

Приготвяне:

  1. Задушете за няколко минути киноата, моркова, лука, чушката, карфиола и чесъна, заедно с мазнината в подходящ керамичен съд.
  2. Добавете бульона, зелето, подправката, босилека и спанака и оставете да ври, след което намалете на средна температура и оставете да къкри за около 10 минути, докато киноата и зеленчуците омекнат. Накрая добавете и доматите. 3. Подправете ястието със солта и пипера.
Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве