Задушени гъби с чесън по испански

Гъбите са една питателна и полезна храна, която отива на всяко солено ястие. Ето една алтернативна рецепта за гъби с чесън, която може да бъде както основно, така и чудесно предястие. Служи за разядка, а същевременно е засищаща и полезна. Изненадайте гостите с тази лесна рецепта за гъби с чесън:

Продукти:

  1. 10 големи печурки
  2. 4 с.л. зехтин
  3. 4 скилидки чесън
  4. 4 ч.л. лимонов сок
  5. 2 с.л. ситно нарязан магданоз
  6. Чер пипер
  7. Сол

 

Приготвяне:

  1. Зехтинът се загрява и в него се слагат да се запържват нарязаните на четвъртинки гъби. Пържат се няколко минути, като се разбъркват.
  2. Добавят се пресованият чесън и лимоновият сок и се овкусява с чер пипер и сол. Пържи се още няколко минути, като се бърка.
  3. Сервира се топло, поръсено с магданоз. Често се сервира като т.нар. “тапас” – предястие към напитка в заведение.
Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...
Алтернативно Здраве