Е320 ни заплашва!

Е320 е антиоксидант, дериват на петрола.  Той е синтетичен продукт, който се образува от реакцията на 4-метоксифенол и исобутилен.  Той спира развалянето на храните, което се дължи на окисляване (оксидиране).

Е320 се използва в олиото, дъвката, мазнините, маргарина, ядките и чипса. Е320 е забранен в детските храни.  Е320 може да предизвика силна алергична реакция в някои хора, както и да доведе до хиперактивност. Напоследък се говори за карцерогенността на този антиоксидант.

Е320 е забранен в Япония още от 1958. Дори Макдоналдс го елиминира като съставка в менюто си през 1986 год. Е320 не се препоръчва за деца.

Rating: 4.0. From 1 vote.
Please wait...

Tags:

Алтернативно Здраве