Дълги и гъсти мигли – 4 тайни в домашни условия

Няма уважаваща себе си жена, която да не осъзнава важността на дългите и гъсти мигли. Изкуствените мигли са точно това – изкуствени, а прекаленото използване на спирали поврежда и разрежда миглите. Опитайте тези домашни трикове само за 2 седмици и ще забележите голяма разлика в гъстотата и здравината на миглите ви:

1/ Жълтък и глицерин – отделете жълтъка от белтъка. Добавете лъжица глицерин и смесете добре. Вземете клечка за уши и нанесете върху миглите. Оставете за 1 час и изплакнете със студена вода. Правете го поне три пъти седмично. Тази маска е прекрасен балсам за миглите. Жълтъкът е богат на омега-3, витамин Е, мазнини и други вещества, които спомагат растежа и здравината на миглите. Глицеринът овлажнява и омекотява.

2/ Бадемово масло, зехтин и кокосово масло – потопете четката на спиралата си в което и да е от тези масла и движете все едно си слагате спирала. Правете го всяка вечер преди лягане. Миглите ви ще пораснат и ще се сгъстят бързо. Бадемовото масло е богато на витамин А, Б и Е и редуцира изтъняването на миглите. Кокосовото масло ускорява растежа и прави миглите по-тъмни и дълги. Зехтинът е богат на витамин Е. Той подхранва и добавя обем.

3/ Капсула Витамин Е и Алое Вера – смесете двете съставки, разбъркайте добре и с помощта на памуче нанесете върху миглите си. Витамин Е спомага за растежа на миглите и ги прави по-здрави и гъсти. Алоето хидратира и подхранва.

4/ Вазелин – масажирайте миглите и клепачите си преди лягане. Вазелинът подхранва и усилва притока на кръв към клепачите, стимулирайки растежа на миглите.

 

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...
Алтернативно Здраве